Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

De meest gestelde vragen over zeilvakanties

 

1: Wat zijn de voordelen van flottieljezeilen?
Flottieljezeilen is bij SailBest "vrijheid blijheid " U bepaalt zelf uw vertrek en aankomsttijd. De flottieljeleiding geeft elke dag een briefing met tips voor onderweg, het weer en hoe u het beste kan aanleggen in de volgende haven of baai. Maar ook informatie over mooie ankerbaaitjes onderweg voor een zwem en/of lunch stop.
Daarbij is het een geruststellende gedachte dat u via de marifoon of GSM altijd contact kunt hebben met de flottieljeleiding.
Bij SailBest bent u verzekerd bijna altijd gereserveerde aanlegplaatsen.

2: Hoeveel ervaring moet ik hebben voor een flottielje vakantie?
Per jacht moet er minimaal één persoon zijn met voldoende zeilervaring. U moet er wel rekening mee houden, dat de aanlegprocedures in de Middelandse Zee anders zijn dan in Nederland. De flottieljeleiding komt hier tijdens de briefingen altijd uitgebreid op terug. Het is altijd mogelijk vooraf in te schrijven op een 1 of meerdaagse daagse instruktie in Nederland.

3: Is een vaarbewijs noodzakelijk?
In Turkije is per boot één vaarbewijs noodzakelijk. Aangezien er in Nederland geen officieel vaarbewijs bestaat, behalve voor schepen die sneller kunnen dan 20 km/u. of langer zijn dan 15 meter, verzorgt SailBest voor u een gratis vaarbewijs voor Turkije. 

4: Hoeveel ervaring moet ik hebben voor een "Bare Boat " vakantie?
Voor een "Bare Boat " zeilvakantie is een ruime ervaring met een kajuitzeiljacht noodzakelijk. Daarnaast is een goede navigatiekennis belangrijk. Er is bij "bare boat" geen flottieljeleiding op de achtergrond aanwezig, eventuele hulp moet van de basis komen. Afhankelijk van de afstand kan dit enige tijd op zich laten wachten. 

5: Is flottielje zeilen ook leuk voor kinderen?
Een flottielje vakantie is hartstikke leuk voor kinderen! Met name tijdens de schoolvakanties zijn er altijd veel gezinnen met kinderen en zijn vriendschappen snel gesloten. Ook diverse routes zijn in deze periode afgestemd op gezinnen, de dagafstanden zijn wat korter en hierdoor is er extra veel tijd om lekker te zwemmen en te snorkelen in de mooie baaien die u onderweg tegenkomt. Voor een up to date overzicht van kinderen tijdens de schoolvakanties kijk op: https://www.sailbest.nl/home/zeilen_met_kinderen

6: Hoe zijn de vaargebieden?
De wind is over het algemeen matig en plezierig te varen.  In het voor- en najaar zijn er tochten voor de liefhebbers met enkele langere dagtrajecten. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een uitgebreide Nederlandse Pilot met tips, routes, tekeningen van de havens en baaien.

7: Wat is een Bimini Top?
Een Bimini top is een vaste zonnetent boven de stuurstand, welke ook tijdens het zeilen op kan blijven staan. Ook is er nog een grote zonnetent over de gehele kuip voor extra bescherming in een baai of haven.

8: Wat is er allemaal aan boord van de jachten en moet ik zelf nog iets meenemen?
Naast kleding en persoonlijke spullen hoeft u in principe niets mee te nemen. Huishoudelijke zaken, beddengoed en alles voor navigatie is aanwezig. De schepen zijn compleet uitgerust en bij boeking ontvangt u ook een informatiebrief met tips etc.

9: Regelt SailBest ook de vliegreis en transfers?
SailBest regelt geen vliegreizen maar wel transfers. Uiteraard kunt u zelf uw vliegreis boeken en SailBest uw transfer laten verzorgen.
Op de site staan linkjes van diverse luchtvaartmaatschappijen om dit zelf te regelen.

10: Hoe gaat de afwikkeling van een boeking?
Bij een boeking via Internet wordt er altijd telefonisch contact met u opgenomen om de reservering met u door te nemen. Bij een telefonische reservering wordt alles direct met u besproken. Na alle details besproken te hebben, sturen wij u per mail een bevestiging inclusief rekening, eerste informatie brief, een bemanningslijst en een verzoek voor het insturen van een pasfoto van de schipper voor het vaarbewijs. Ongeveer 15 dagen voor vertrek ontvangt u een uitgebreide informatiebrief, het vaarbewijs en de Nederlandse pilot wordt per mail verzonden na ontvangst van de laatste betaling.